Geschenkdoos met vijf Hindelooper scheepslikeuren van likeurbrouwerij Puur Sudersee in Hindeloopen (Hylpen): www.puursudersee.nl

Bent u op zoek naar een leuke herinnering aan de Elfstedentocht en aan Hindeloopen in het bijzonder? Heeft u een uniek Fries cadeautje nodig? Stap dan visrestaurant Sudersee aan de Buren in Hindeloopen binnen. Daar, in de sfeervolle eet- en drinkgelegenheid aan de IJsselmeerdijk, is een interessante likeurbrouwerij gevestigd. Eigenaar en brouwer Piet Bakker is producent van een hele reeks likeuren, waarvan het Voddenwijfje tot heden het bekendst is en het meest bij iedereen in de smaak valt.

Maar het allerleukst is de geschenkdoos met vijf flesjes scheepslikeuren, net als alle andere drankjes van Bakker gebrouwen op basis van vers fruit en kruiden. In de fraai geïllustreerde doos zitten naast het Hindelooper Voddenwijfje (vruchtenelixer), Hindelooper Landlopertje (kruidendrankje), Limoen zo uit het vat, Sørhavet Mede (Vikingdrankje) en De Gulden Swaertvisch. De zakflacons hebben een inhoud van 50 ml, het alcoholpercentage is 14,9%. De prijs van de geschenkdoos is €25,- (2023).