Rent-a-Topbike®

Verhuur van sportieve toerfietsen en premium e-bikes voor tocht langs de Friese Elfsteden

 

Het fietsverhuurbedrijf van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service heet Rent-a-Topbike®. Verhuur van topfietsen dus. Friesland Holland verhuurt en bezorgt luxe en sportieve toerfietsen en de comfortabelste elektrische fietsen bij de hotels waar de gasten van start gaan en finishen, dit uitsluitend ten behoeve van haar eigen fietsarrangementen.

De huurfietsen van Rent-a-Topbike® zijn geen typische huurfietsen zoals fabrikanten die maken voor fietsverhuurders, maar allemaal gemodificeerde Unique-editions van topmerken als Alba, Dutch ID, Sparta, Koga, Trek, Giant, Gazelle, Kalkhoff en Batavus, herkenbaar aan het exclusieve Unique-label. De modificaties hebben als doel de veiligheid en het comfort te optimaliseren en pech en technische storingen te minimaliseren, van groot belang bij lange tochten.

 

Unique: veel extra’s

Voor álle fietsen geldt dat de extra’s bestaan uit:
– Een mooie waterdichte fietstas van topkwaliteit (meestal Basil), links en rechts;
– solide bagagedrager met snelbinder;
– Een eenvoudig met de hand te verstellen stuur én zadelpen voor een altijd ideale fietshouding;
– Minimaal 7 versnellingen (de sportuitvoeringen hebben meestal veel meer versnellingen);
– Ergonomische en hygiënische palm grip handvatten;
– Een comfort plus zadel;
– Meer vering (soms zelfs handmatig instelbaar);
– Een betere fietsstandaard zodat de fiets niet gauw omvalt;
– De beste op de markt verkrijgbare anti-lek-banden;
– Een anti-diefstal kabelslot als tweede slot;
– Reiniging en desinfectie na inlevering. U krijgt dus altijd een schone en hygiënische fiets, in het bijzonder met betrekking tot de handvatten, zadel en het slot, onderdelen die veelvuldig met de hand aangeraakt worden; 

 

Wat de e-bikes aangaat:
– Minimaal 400 Wh accu voor een bereik van minstens 150 km op één acculading (bij ondersteuning in stand 1 of 2);
– Uitneembare accu;
– Lichtgewicht unisex veiligheidsframe op basis van damesmodel, dus ruime lage instap;
– Stille motoren (Shimano, Yamaha en Bosch);
– Eenvoudige bediening van aandrijving en versnellingsunit;
– Het beste remsysteem.
– Op krachtige middenmotor afgestemde versnellingsnaaf (5 tot 8 versnellingen)
– Nieuw in de verhuur: exclusieve intube e-bikes met 500 of 625 Wh accu (naast de sportieve e-bikes met een 400 of 500 Wh accu in de bagagedrager)

 

Huurprijzen:
• Sportieve comfortabele toerfiets met twee mooie luxe fietstassen: € 15,00 per dag
• Sportieve comfortabele e-bike met 400 of 500 Wh accu in bagagedrager en twee mooie luxe fietstassen: € 25,00 per dag
• Exclusieve e-bike met 500 of 625 Wh accu in schuine framebuis (intube met twee mooie luxe fietstassen): € 35,00 per dag

Prijs bezorgen en ophalen huurfiets bij start- en finishhotel:
• Bezorgen en ophalen bij hotel: € 15,- per fiets

 

Héél belangrijk!
1. De huurfietsen worden de eerste dag, op de eerste fietsdag, tussen 09.00 en 10.00 uur, bij het start- en finishhotel afgeleverd (heel vaak ook al op de dag van aankomst van de huurder) en aan het eind van de huurperiode, op de laatste fietsdag, weer vanaf 18.00 uur opgehaald.

2. De fiets moet de huurder bij aankomst in een hotel, na het inchecken, áltijd binnen stallen, in de afsluitbare berging van het hotel, óók de laatste dag als de fiets in de namiddag weer bij de hotelreceptie ingeleverd wordt en de huurder naar huis gaat. De huurfietsen worden namelijk niet altijd direct om 18.00 uur opgehaald, maar soms later op de avond of pas de volgende dag. Buiten gestalde fietsen zijn een prooi van dieven.

3. De huurder is te alle tijde verantwoordelijk voor de gehuurde fiets. Voorkom diefstal. Doe de fiets daarom altijd dubbel op slot, als het kan aan een paal of hek (met kabelslot).

 

Foto’s van alle merken en modellen huurfietsen in de vloot van Friesland Holland
Van sommige modellen, met name van de sportieve Alba e-bikes, zijn meerdere exemplaren verkrijgbaar. Alle huurfietsen worden voor de Elfstedentocht uitgerust met een elegante praktische fietstas aan beide zijden van de bagagedrager met daarin een tasje met een fietspomp en een kabelslot. In het geval van e-bikes zitten in het tasje ook de lader en een gebruiksaanwijzing. Uit veiligheidsoverwegingen worden alle e-bikes in een unisex-uitvoering geleverd, dat wil zeggen met een V-frame voor gemakkelijk op- en afstappen.

 

1: Alba Tirare Unique 500 Wh. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

2: Trek District + 8 Low Step Unique 500 Wh. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

3: Koga E-Nova Evo PT Belt Unique 625 Wh. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

4. Dutch ID Infinity 2 50 Belt Unique 625 Wh. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

5. Dutch ID Infinity 1 50 Ketting Unique 500 Wh. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

6. Gazelle Grenoble C5 HMB Belt Unique 500 Wh. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

7. Kalkhoff Image 3.B Excite Belt Unique 500 Wh. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen.Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

8. Sparta C-Grid Energy Unique 500 Wh. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

9. Alba Ciclone Unique 400 Wh. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

10. Batavus Finez E-go Active Plus Unique 400 Wh. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

11. Giant Liv Allure RS 3 Dames. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

12. Giant Attend RS 1 Dames. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

13. Giant Attend CS 2 Dames. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

14. Giant Liv Allure CS 3 Belt Dames. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

15. Giant Anytour CS 2 Belt Heren. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.

16. Gazelle Medeo Plus Dames. De fiets wordt voor de Elfstedentocht van extra’s voorzien, zoals luxe fietstassen. Foto: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân.